Черният петък

Черният петък, който всяка година пълни моловете до козирката с трескави клиенти, бързащи да напълнят торбите с евтини стоки, този път не протече по този начин. Заради епидемията, хората не посмяха да се тълпят по магазините – някои заради страха от коронавируса, други, защото нямат излишни пари.

Сутринта на 20 ноември по столичните търговски центрове бе почти празно, малко по-късно все пак любопитните не се сдържаха и пообиколиха из магазините. Присъствието на купувачи в магазините за обувки и дрехи обаче се оказа доста рехаво, въпреки че много маркови магазини, като „Теранова“, „Бенетон“, „Скандал“ и други предложиха добри намаления – между 50 и 70%.

Повечето посетители в моловете бяха младежи, а възрастни хора почти не се виждаха.

Най-пълни се оказаха магазините с черна и бяла техника, които също предложиха „черни“ промоции. Там се понапълни с клиенти, някои от които само оглеждаха стоките, без да купуват.

Тези, които все пак се престрашиха да пазаруват, си купуват предимно телевизори, телефони и компютри, обясниха продавачи в „Технополис“ и „Техномаркет“.

В магазините за обувки по моловете големи намаления нямаше и там купувачите бяха почти колкото в обикновени делнични дни.

Тъжно, но факт – най-много хора и днес чакаха пред аптеките, които също намалиха цените на някои лекарства и си накупиха препарати с по-ниски цени.

Тази година Черният петък подрани – много магазини от десетина дни вече предлагаха добри намаления на облекла. Бутици като „Теранова“ обявиха Black Month, точно за да не предизвикват навалици и в същото време да успеят да реализират големия шопинг ден.

loading...