чистка

Служебният кабинет започва чистка срещу социалистите в държавната администрация, обвиниха от БСП на нарочен брифинг, предаде Дир.бг.

Повод за обвинението на партийното ръководство към президента е акт на новия екип в транспортното министерство, уволнил Гергана Алексова, зам.-генерален директор на НКЖИ. Тя е била освободена от поста тази сутрин в 9.30 часа, съобщи Борислав Гуцанов.

Алексова е дългогодишен кадър на партията, член на Националния съвет на БСП, бивш общински съветник, многократно е била в ръководството на БСП-София, а на поста в НКЖИ е от 4 години, посочиха от партията.

„Основанието е, че е член на БСП и че преди известно време започна да проверява обществените поръчки“, коментира причината за освобождаването й председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Гергана Алексова е гласувала за Румен Радев, тя е разнасяла листовките на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, а сега е непотребна, възмути се Свиленски.

„Тези хора започват с чистки, започват показно срещу членове на БСП. Такива удари нямаше при кабинета на Борисов, учудват ни ударите на Радев, обобщи Свиленски.

Според Гуцанов това е изключително лош сигнал. Да не се започва с уволнения от първия работен ден, прrзоваха от ръководството на БСП.

Още за Избори 2022


loading...