Шефът на Би Ти Ви

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Шефът на Би Ти Ви Мартин Швелак изненадващо напуска медиата. От идния вторник, 13 юни, той ще ръководи чешкия CNN, който оперира под името „Prima News“. Това съобщи сайтът на самата информационна медия, която е лидер в Прага.

Новината бе посрещната с огромна изненада от служителите на Би Ти Ви тази сряда. На практика, никой от екипа не беше известен за рокадата. Оказва се обаче, че назначението на Швлак е било уредено още преди няколко месеца.

Мартин Швелак застана начело на цялата медийна група около най-голямата частна телевизия у нас през 2019 г., когато тя беше придобита от милиардера Петр Келнер, който по-късно загина в загадъчна авиокатастрофа, след като междувременно придоби и втория джи-ес-ем оператор в България, в момента познат като „Йетел“.

Връщането на главния мениджър в родината му налива още масло в огъня на информациите, че Би Ти Ви трескаво се продава. Според слуховете, един от кандидатите за нея е преследваната от закона в няколко държави, включително у нас, в САЩ, Великобритания и др. криптопирамида NEXO. Сделката обаче пропадна, тъй като исканата сума от над 1 милиард евро се стори твърде висока на босовете на NEXO. В сделката влиза и „Йетел“, така че цената е реална.

Текат обаче и преговори с друг инвеститор, пише lupa.bg. Новата опция обаче е Би Ти Ви да бъде отделена като бизнес от мобилния оператор, така че цената да е по-поносима. В медийните среди се спряга сумата от около 220 милиона евро за „Би Ти Ви Медиа Груп“, в която влизат тв каналите, сайтовете и радиостанциите на компанията.


loading...