пенсия април ще има ли великденски надбавки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще представят днес възможностите за изплащане на великденски добавки, съобщиха от правителствената пресслужба.

Преди два дни от Националния осигурителен институт обявиха, че изплащането на пенсиите през този месец ще е в нормален график – от седми април, петък, без да се споменават великденски добавки, припомня БНР.

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки с пенсия, толкова възрастните хора получиха и за Коледа. Ако и сега сумата бъде същата, ще са необходими 140 милиона лева. Ако в бюджета не се намерят достатъчно средства, сумата може или да бъде намалена или да е диференцирана и да не е еднаква за всички възрастни.

Пенсиите скачатГоляма радост чака пенсионерите от 1 юли. Парите им ще бъдат увеличени с 12%. Досега увеличението на…Mar 10 2023skafeto.com

Вижте до кога изплащат пенсиите за инвалидност на хора с изтекъл ТЕЛКВ срок до 15 март т.г. ще бъдат изплатени дължимите суми на 962 души с подлежащи на възстановяване п…Mar 2 2023skafeto.com


loading...