вотът на недоверие на БСП

Вотовете на недоверие не свалят правителства. В дадения случай вотът на недоверие на БСП е замислен да привлече внимание. Той е замислен преди ареста на Нено Димов. Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев.

Към това мнение се присъедини и политологът Стойчо Стойчев. По думите му важният въпрос е не дали Борисов ще събере подкрепа, а дали Корнелия Нинова ще събере мнозинство, за да свали правителството, което според него не може да стане.

Според Райчев ДПС използва всичко за демонстрации. ВМРО пък са подходили меко след ареста на Нено Димов. Никаква „Воля“ и никаква „Атака“ не им трябва на правителството, посочи той.

По думите му, арестът на министъра на околната среда не обезсмисля вота.

Арестът на министър е много положително нещо, да се знае, че няма недосегаеми. От друга страна той не е министър и не мога да разбера защо лежи, отбеляза социологът.

Той подчерта, че кръвожадността на публиката, която иска справедливост не трябва да влиза в разрез с правата на човека.

Андрей Райчев изтъкна, че случаят с Перник не е дреболия, тъй като засяга 100 000 души.

Трябва да живеем в страна, в която властта трябва да осигури вода, категоричен е той.

Социологът обясни, че рефлексът на обществото е когато има проблем да се усилват репресиите. В тази връзка той обясни, че 97% от делата у нас завършват осъдително, но това не решава проблема.

По повод водната криза в Перник политологът Стойчо Стойчев заяви, че всички са виновни.

Не може след кметската кампания всички да се оказват изненадани, че вода в язовира няма, подчерта той.

Според него в тази ситуация трябва да се извлече полза за обществото и трябва да се говори за генерална промяна във ВиК сектора.

Райчев и Стойчев се обединиха и около мнението, че създаването на държавен холдинг, който да събере всички ВиК, е положително и ще доведе до централизиране на властта.

Още:
Манолова: ВиК холдингът още една мегасхема за източване на париМая Манолова иска първо да се даде отчет за онези 500 милиона лева, отделени миналата година за ремо…Jan 17 2020skafeto.com

Караниколов: Няма опасност за водата на столичаниКризата в Перник отвори очите на всички. Обществото е вече изключително негативно настроено и затова…Jan 20 2020skafeto.com

В БСП бесни – Нинова бетонира Борисов с вота на недовериеИстинските мотиви за вота на недоверие, който Корнелия Нинова предстои да внесе, не са продиктувани …Jan 14 2020skafeto.com

loading...