починалото дете

Ясна е причината за смъртта на 3-годишния Александър – двустранна хеморагична пневмония. Момченцето почина миналата седмица, след като родителите му търсиха помощ в три столични болници. Това показват резултатите от аутопсията на детето, съобщи БТВ, като се позова на два свои източника.

Момченцето издъхна в спешната болница „Пирогов“, след като е било водено от родителите в още две болници – Университетската „Лозенец“ и Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“. Според родителите именно забавянето за прием в болница се е оказало фатално за техния син. Здравният министър Кирил Ананиев вече разпореди проверка и в трите лечебни заведения. Тя ще бъде направена от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Резултатите се очакват в сряда.

Педиатърът д-р Елена Паскалева-Георгиева, която според родителите е отказвала в продължение на часове да хоспитализира Александър в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев“, обаче разказа друга версия за случилото се. По думите ѝ детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

Хеморагичната пневмония се развива мълниеносно и представлява усложнение от грип или остра вирусна инфекция. Тя се разгръща в рамките на 12 до 24 часа след началото на процеса, блокира работата на белия дроб, предизвиква жестоки кръвоизливи и дихателна недостатъчност.
От болницата с обратна версия за починалото 3-г. дете: От никого не е искано да го прегледа (ВИДЕО)С дълбоко съжаление към тегобата на родителите искам да кажа няколко неща. Благодаря, че мога да зас…Nov 19 2019skafeto.com

loading...