17 хотела

Частни съдебни изпълнители са обявили за продажба 17 хотела, намиращи се в родните курорти, показа проверка на Флагман.бг. Общата им стойност е 16 млн.лева.

Това са преките щети от необслужени кредити заради първия локдаун и трудния летен сезон. Тепърва ще се видят последствията от втория локдаун и слабата зима, предупреждават икономисти.

Най-скъпият имот, обявен за принудителна продажба през разглеждания период, е хотел „Орхидея“ в курортен комплекс „Чайка“, Варна. Той е с площ от 6940 кв. м и разполага с 65 стаи, осем апартамента и една конферентна зала, както и два магазина за промишлени стоки, фризьорски и козметичен салон, ресторант, нощен клуб.

Още четири хотела по морето са обявени за публична продажба – хотел във Варна за 334,4 хил. лв., хотел в Несебър за 329,7 хил. лв., хотел в Балчик за 392,6 хил. лв. и хотел в село Лозенец, Бургаска област, за 783 хил. лв.

Планински хотели също излизат на тезгяха за публична продажба. Частни съдебни изпълнители са обявили за принудителна продан четири хотела в Смолян и Пампорово, като цената им варира от близо 900 хил. лв. до малко под 180 хил. лв.

Хотели в райони с активен туристически поток също са обявени за принудителна продажба. 3 хотела във Велико Търново попадат в регистъра на частните съдебни изпълнители от края на ноември досега. В Ловеч са два и по един в габровското село Геша, в Троян и в Кочериново.

Виж още:Математиците в атака: Не е време за разхлабване на мерките, нарастват случаите при децатаНе е време за разхлабване на ограниченията, защото имаме повишаване на случаите при децата, а връщан…Jan 12 2021skafeto.com

Кога падат мерките?Следващата седмица ще бъде решено дали да се удължат ограничителните противоепидемични мерки и след …Jan 10 2021skafeto.com

Борисов: Най-правилно управляваме финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризатаВлизаме в новата година с най-ниския дефицит в ЕС, както и с най-ниския външен дълг в Европа. Това к…Jan 4 2021skafeto.com

loading...