Двадесет призови места спечелиха ученици от цялата страна, премерили знанията си по немски език в националния кръг на състезанието, организирано от издателство Клет България за тринадесета поредна година. Явилите се участници бяха над 250 от общо 72 училища от цялата страна. Сред образователните заведения, чиито младежи са показали отлични резултати и завоювали повече от един медал са ЕГ “Бертолт Брехт”, гр. Пазарджик, ЕГ “Акад Людмил Стоянов”, гр. Благоевград и СМГ “Паисий Хилендарски”, гр. София.

Надпреварата следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 за владеене на езика.

Първите места в различните нива грабнаха:

C1 – Едис Наим – ЕГ “Христо Ботев”, гр. Кърджали и Елена Иванова – ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”, гр. Сливен;

B1 – Теодор Кишов – ЕГ “Бертолт Брехт”, гр. Пазарджик;

B2 – Иван Атанасов – СМГ “Паисий Хилендарски”, гр. София;

А1 – Мария Димитрова – ПМГ “Атанас Радев”, гр. Ямбол;

А2 – София Петева – ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, гр. Варна;

Резултатите на всички участвали ученици може да намерите тук

„Поздравявам всички ученици, които се явиха на състезанието! Независимо от резултатите, те постигнаха много и можем само да се гордеем с техните знания. Искрено благодарим и на всички техни преподаватели, които неуморно се стараят да предадат възможно най-много знания. Благодарим и за мотивацията, която им предават за научаване на езика.”, Паолина Андреева, експерт от екип “Маркетинг” на издателство Клет България.

По традиция домакин на националния кръг бе Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в гр. Ловеч. Победителите ще бъдат наградени на официална церемония на 13 април 2024 година в гр. София. Освен награди за призовите места, всички явили се на националния кръг ще получат сертификат за участие.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.


loading...