30-годишен мъж

Установена е самоличността на загиналия при тежкия верижен сблъсък на трамваи в столичния жк „Дружба“. Това е 30-годишен мъж от квартала, който е пресичал релсите и е бил премазан между две мотриси, съобщи БТВ. Разпознаването му бе затруднено, тъй като загиналият не е имал лични документи в себе си. Първоначално бе съобщено, че жертвата е момче.

Очевидци на трагедията разказаха, че мъжът е гледал в мобилния си телефон, когато е пресичал трамвайната линия зад спрялата мотриса. В този момент идва третият трамвай, чийто ватман не е успял да спре. Така пешеходецът попада между двете мотриси и е премазан. Издъхнал е на място.

Общо 9 души са пострадали при инцидента, който стана около 11.40 часа между две трамвайни спирки на бул. „Искърско шосе“. Информациите за броя на ранените варираше между 6 и 10, тъй като част от пострадалите са отишли в болница с частен транспорт. Шестима бяха транспортирани в ИСУЛ и УМБАЛ „Света Анна“ от екипи на Спешна помощ, като след прегледи за наблюдение в Клиниката по неврология на бившата Окръжна болница остава само 48-годишната ватманка на едната мотриса. Тя е с рана на главата и мозъчно сътресение, но опасност за живота й няма.

„Ударът беше жесток. Ситуацията беше много тежка. Така, че не искам да коментирам в момента. Много ме боли гръдният кош“, каза пред БНТ една от пострадалите жени.
На мястото на инцидента край трамвайната линия има телена ограда, но от години в нея са направени дупки, през които ежедневно преминават пешеходци.

Виж още:Ужас в София – верижна катастрофа с 3 трамвая, има загинало момче и 10 ранениСигнал за верижна катастрофа между три трамвайни мотриси в района на жк „Дружба“, бул. „Искърско шос…Jan 23 2020skafeto.com

Загиналото момче е било премазано между два трамвая, докато пресича релсите (СНИМКА 18+)Младото момче, което загина при верижния сблъсък на три трамвая в столичния жк Дружба тази сутрин, е…Jan 23 2020skafeto.com

loading...