33-и ден на протести за оставката на правителството и главния прокурор, съобщава БНТ.

Непроменени остават основните искания на протестиращите – оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване и цялостна реформа в съдебната система.

В 18:30 ч. тази вечер граждани се събраха на протест пред Съдебната палата под надслов „Масова оперативка за Гешев“. Те залепиха пред сградата бележки със задачите, които според тях, главният прокурор е „оставил за след отпуската“. Протестиращи оставят послания и призиви за оставка към главния прокурор Иван Гешев на специално монтирани за целта табла пред Съдебната палата.

Ситуацията на Орлов мост е спокойна, но освен палатки и тенти, на място са струпани повече кофи за боклук с вериги, автомобилни гуми, пейки. Палатките вече са снабдени с ток, разкрит е и детски център.

Ден 33: Нова седмица на антиправителствените протести

Протестиращите са категорични, че няма да отстъпят, докато няма оставки.

Тази сутрин в знак на добра воля протестиращите освободиха блокираното кръстовище пред Софийския университет. Кръстовищата пред Министерския съвет и на Орлов мост обаче остават затворени.

Фундаментите на държавата са изкъртени, тук се лъже и се краде безогледно, заяви Арман Бабикян от „Отровното трио“, което е в основата на антиправителствените протести в страната в сутрешния блок на БНТ.

loading...