7/8 ТВ

Евгени Димитров-Маестрото, който е реалният собственик на телевизията на Слави Трифонов „7/8 ТВ“, ще отнесе огромна глоба заради нарушаване на куп разпоредби от Закона за радиото и телевизията. Пилотните хумористични предавания на Дългия при премиерата на канала в понеделник в час, в който децата сред зрителите му все още са будни, бяха изпълнени с цинизми.

Вулгаризми, полу-цензурирани псувни и всевъзможни нецензурни изрази се лееха между 20,30 и 22,00 часа в ефира на частния национален канал. След запитване към члена на Съвета за електронни медии Бетина Жотева във връзка с нарушенията, тя е уверила, че експертите на медийния регулатор вече следят под лупа и тази телевизия и в случай, че се установи погазване на закона, следват санкции, пише lupa.bg.

Според текстовете от кодекса, при създадена опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата заради цинизми в ефир, глобата е в размер от 15 до 30 хиляди лева.

Бившият шеф на СЕМ доц. Георги Лозанов коментира, че Трифонов многократно е глобяван от регулатора и като водещ на бившето предаване „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви именно заради такива нарушения. Той напомни и че утежняващо обстоятелство за Дългия е силния интерес на подрастващите към неговите предавания и самата му личност, както и че учиндолецът е приковавал детския интерес през годините, включително чрез включването на малчугани в своите предавания не само в ролята им на певци и актьори, но и като коментатори. Според Лозанов е твърде възможно стартът на „7/8 ТВ“ да бъде белязан от солидни глоби.

Въпреки тези пробеми, според данните на Be Media Consultant при старта на 7/8 TV общо достигната аудитория (Reach %) в часовия пояс 19:00 – 23:45 на национална база във възрастовата група 15 -70 г. е 1 456 120 зрители, което 28,8% от достигнатата аудитория. Това съобщиха от новата телевизия, чийто старт беше снощи.

7/8 ТВ на Слави бие bTV по рейтинг. Глобавят с 30 бона заради цинизми в ефир

Безспорен лидер в гледаемостта е „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ с достигната аудитория (Reach %) – 1 036  470 зрители. На второ място е „Вечерта на актьорите“ с достигната аудитория (Reach %) – 1 011 200 зрители.

За сравнение по официални данни на агенцията мереща БТВ, предаването „Фермата“ е гледано средно от 909 120 зрители, което е 127 350 по-малко.

Публицистичното предаване „Студио Хъ“ е с достигнало аудитория 687 600 зрители. За сравнение публицистичното предаване „Лице в лице“ по данни на мерещата го агенция, вчера е гледано средно от 524 400 зрители, което е 163 200 по-малко, обобщава “Труд”.
Слави Трифонов вече започна с неочакваните промени в партиятаCлaви Трифонов вече зaпoчнa дa изключва хора oт нoвaтa се пaртия „Няма такава държава“. Преди дни в …Oct 12 2019skafeto.com

loading...