Близо 100 000 достигат гледанията на първите два епизода от образователната поредица

29 март 2024 г., София. Третият епизод от образователната видеопоредица на Лидл България вече може да бъде гледан в You Tube канала на компанията. Той е на тема „Изграждане на личен бранд в социалните мрежи“, а гости на водещите Алекс&Алекс са експертите в областта на комуникациите Рая Цветкова и Александър Кръстев.

Изграждането на положителен публичен образ чрез социалните мрежи е важно умение в съвременния информационен свят. Личният бранд са всички асоциации, които се правят с името на определен човек, затова е по-добре този бранд да се създава и управлява целенасочено: чрез споделяне на опит, експертиза, разкази от първо лице за това, което човек умее да прави, дейността му, местата, които посещава и ценностите, които споделя.

Епизодът се фокусира върху възможностите на социалната мрежа LinkedIn, защото изследванията показват, че тя се радва на все по-широк интерес в световен мащаб и в България сред по-широк кръг от хора Расте броят и на млади хора, които се регистрират в платформата, а контактите, създадени там, могат да са полезни за 10 или 15 години напред.

В епизода Рая Цветкова и Александър Кръстев дават практични съвети за какво да внимаваме, когато изграждаме личен бранд, как да създаваме съдържание в LinkedIn, колко често да публикуваме. Те споделят идеи как да се генерират емоционални истории, за да може не само да имаме повече последователи, но и да изградим добро впечатление сред професионалистите от реалния бизнес.

„Всеки има личен бранд. Всеки влиза във взаимоотношения онлайн, но и офлайн. Те оформят разбирането за нас като личности и професионалисти пред другите“, казва Рая Цветкова и допълва, че публичният образ трябва да бъде изграждан прецизно и внимателно, защото публикациите, които се правят, имат дълготраен живот в социалните медии.

Александър Кръстев уточнява, че LinkedIn е платформата, която е създадена и се развива целенасочено за хора, които са в мрежата, за да правят бизнес: „Когато развиваме личния си професионален бранд, можем да подобряваме кариерните си възможности, да градим имидж, да влияем ползотворно и на нашата компания. Всичко, което публикуваме, може да носи добавена стойност, защото в мрежата няма излишен информационен шум“.

 

От епизода ще научите още:

  • Какъв да е стилът на публикациите в Linkedin, за да изградим успешен и запомнящ се личен бранд?
  • Колко са българските потребители в мрежата?
  • Колко е подходящият брой теми, върху които да се фокусираме при създаването на публична представа за себе си?
  • Рационални или емоционални да са посланията, насочени към бизнеса?

 

Видеокастът „Уменията на 21 век“ е продължение на успешната вътрешна програма за обучения в лични, социални и граждански умения, която се провежда сред служителите на Lidl вече над шест месеца.

Първите два епизода от видеопоредицата бяха посрещнати с голям интерес и достигат близо 100 хиляди гледания.

Повече информация за видеокаста “Уменията на 21 век“, водещите и участниците в епизодите, можете да прочетете на кариерната страница на Лидл България.

Епизодите от видеокаста „Уменията на 21 век“ са достъпни безплатно в каналите на Лидл България в You Tube.

 

 

За гостите в  трети епизод:

Рая Цветкова e ръководител на отдел „Работодателска марка“ в Лидл България. Има  над 20 г. професионален опит в областта на комуникациите, в които е работила за институции като Министерския съвет, Комисията за финансов надзор и МРРБ, била е част от екипа на All Channels Group и на водеща банка. Тя е доктор по комуникации от Софийския университет. Води различни вътрешни и външни обучения по комуникационни теми, включително изграждане на личен бранд.

Александър Кръстев е създател на първата българска агенция за LinkedIn маркетинг BookMark и англоезичния специализиран блог TheLinkedBlog.com. Автор е на колонката в българското сп. ForbesThe Linked Practitioner”, както и на статии за LinkedIn в големи бизнес издания в България. Има над 15 години опит в областта на онлайн комуникациите.

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 127 магазина в 54 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.


loading...