https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

От 1-ви април 2024 г., най-голямата компания за храни и напитки в света Nestlé, пуска на българския пазар новия си продукт NESCAFÉ 3in1 Black Roast. Тази новина съвпада и с рождения ден на NESCAFÉ, на който брандът отбелязва своята 86-та годишнина. Продуктът съдържа разтворимо кафе, произведено от кафе зърна сорт Robusta, но изпечени за по-дълъг период от време за постигане на по-интензивен кафе вкус и аромат.

 

NESCAFÉ е обичана марка, от която всяка секунда се изпиват над 6000 чаши кафе по целия свят. В кафе бизнеса един от ключовите източници за растеж остават иновациите. В момента една от най-популярните тенденции, видими в кафе индустрията, е темата за изпичането на кафето, даваща своя старт от кафетериите. Проучвания показват, че потребителите на кафе свързват пряко темата за изпичането на зърната с автентичността и качеството на вкуса във всяка чаша кафе.

 

NESCAFÉ 3in1 Black Roast е направено от кафе зърна сорт Robusta, изпечени за по-дълъг период от време, което отключва пълния набор от вкусове на кафето. Освен разтворимо кафе в микса сме добавили захар и обезмаслено мляко на прах. Рецептата на NESCAFÉ 3in1 Black Roast, специално разработена за пазарите в Югоизточна Европа, обединява две противоположности: интензивен кафе аромат и кадифен млечен вкус.

 

„Продуктът NESCAFÉ 3in1 Black Roast вече е лансиран в ключови географски области в региона на Югоизточна Европа. NESCAFÉ е №. 1 марка в категория кафе миксове в България. Предвид нашата вече доказана експертиза на пазара на кафе, ние се стремим да разрастваме категорията на кафе миксове с новото NESCAFÉ 3in1 Black Roast, като приветстваме млади хора в категорията“, казва Атана Скалко, Бизнес мениджър в категория „Напитки“, Нестле Югоизточен пазар.

 

NESCAFÉ 3in1 Black Roast със своята черно-бяла опаковка ще изпъкне на рафта, тъй като традиционно потребителите на NESCAFE 3in1  свързват продуктите на бранда с червения и зеления цвят на опаковката и съответно – NESCAFÉ 3in1 Classic и NESCAFÉ 3in1 Strong, които добре познават. Концепцията на продукта е заложена в комуникацията, която има за цел да достигне до младите и да се свърже на концептуално ниво с тях, поощрявайки ги да имат куража да събират любимите си противоположности заедно, като новото NESCAFÉ 3in1 Black Roast – смела комбинация от интензивен кафе аромат от дълго изпечени кафе зърна и кадифен млечен вкус. Точно този контраст може да се превърне в любима комбинация за  потребителите на NESCAFÉ 3in1.

 

Източници:

1 Данни от NielsenIQ RMS за категорията Coffee Mixes Segment, за период от 12 месеца, който е приключил през декември 2023 г. за целия български RMS Market.

 

Относно Нестле :

NESCAFÉ 3in1 е разтворима кафе напитка – точната комбинация от богат кафе аромат и неустоим вкус, всеки път. Открий своя вкус в разнообразието от вкусове на NESCAFÉ 3in1 навсякъде, където и да си. Лансирането на продукта е през 2003 година и оттогава брандът е популярен с отдадеността си към младите хора и желанието да ги стимулира да създават споделени моменти заедно.

 

Глобални инициативи на Nestlé:

През 2017 г. Nestlé предприе няколко стъпки за ускоряване постигането на целите за 2030 г., като част от действия за подобряване на качеството на живот и принос за по-добро бъдеще. Сред тях са консолидирането на програмата „Нестле за по-здрави деца“, разширяването на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ и развитието на дейности за управление на устойчиви екологични резултати. Nestlé поддържа позицията си на световен лидер в индустрията за храни и напитки чрез своето портфолио от здравословни продукти, достъпни за потребителите. Глобалният индекс на Инициативата за достъп до хранене (ATNI) оценява 25-те най-големи производители на храни в света, като се фокусира върху техните хранителни политики, практики и резултати. Най-високата позиция на Nestlé е признание за постоянния й ангажимент към храненето и здравето, както и ангажимента да помогне за справяне с глобалните предизвикателства на затлъстяването и недохранването.

 

Нестле за по-здрави деца:

Програмата „Nestlé за по-здрави деца“ е създадена, за да обедини всички усилия на Nestlé, които подкрепят родители и настойници за отглеждане на по-здрави деца, от изследователски дейности и формулиране на продукти до иновативни образователни и хранителни услуги за здравословен начин на живот. В Румъния тези усилия се намират под егидата на програмата „И живея здравословно – SETS“, инициирана от фондация PRAIS, както и „Traista cu Sănătate“ под ръководството на фондация „Здрави традиции“. Образователните инструменти NutriPortion и VeggiePortion, както и книгата с рецепти Nestlé за по-здрави деца са част от образователното портфолио на компанията.

 

Nestlé се нуждае от младите хора:

Амбицията на Нестле за глобалната младежка инициатива „Nestlé се  нуждае от младите хора“ е да помогне на 10 милиона млади хора по света да получат достъп до възможности за кариера до 2030 г. Тази глобална инициатива съчетава и координира всички дейности, които подкрепят младите хора по света, включително усилията на Алианс за младите.

 

Nestlé за свят без отпадъци:

Nestlé иска продуктите й да бъдат не само по-вкусни и здравословни, но и по-добри за околната среда. Амбицията на Nestlé за 2030 г. е нулево въздействие върху околната среда, фокусирайки усилията си върху намаляване на емисиите на въглероден диоксид, биоразнообразието и управлението на опаковките.

 


loading...