измами olx

Потребител на OLX предупреди за нова измама, която върви с цел източване банковите карти на наивниците. Захари Захариев алармира за врътката на стената си във фейсбук, за да предпази други потенциални жертви от капана на мошениците.

Ето целия пост, който обяснява тарикатска схема:
Вчера ми се случи нещо, което няма как да запазя за себе си, защото мен не можаха да ужилят, но ще пострадат други. Обаче ако се разпространи схемата и повече хора я знаят, ще се избегнат набезите на виртуалните крадци, доколкото е възможно.

Включи ми се жена (Mariq Kemlieva) по вайбър към 19:00 часа с идеята да придобие информация относно моя стока, която предлагам в сайта за продажби OLX.

В случая продавам съдомиялна машина на стойност 95 лева.

Отговорих, че е налична и все още се продава. Жената каза, че иска да я купи, но да ползва OLX доставка. Понеже не бях запознат с тази услуга поисках информация, като веднага ми бе даден линк към сайта на OLX или логото поне на OLX (по всяка вероятност не е OLX, а друг сайт с копие на визията на сайта – както имаше друга подобна схема наскоро, бел. ред.), с подробна информация какво представлява услугата.

Не намерих нищо съмнително, та за мен нямаше никакво значение как купувача иска да си закупи стоката, ако иска и с DHL, все тая, та така и отговорих.

След което ми бе даден друг линк, където е описана моята стока, цената от 95 лева и форма за попълване, където трябваше да се въведе дебитната ми карта със всички подробности включително и секюрити кода, тук ми светна първата лампа, но попълних всичко и натиснах за да получа потвърдителен код по телефона.

Първо, че никъде не си бях попълнил телефона нито име нито адрес, как щеше да знае системата на кой телефон да прати кода. Изчаках 5 минути, не дойде никакъв код, изчаках още половин час, пак същото и реших да пиша на купувача, че не идва код за верификация.

Тук той ми написа да пробвам с друга карта, И ТУК ВЕЧЕ МИ СВЕТНА ЛАМПАТА за какво иде реч. Това си е схема за източване на чужди карти, докато се усетя и съм си напазарувал едни нещица с разликата, че няма да ги получа аз.

Добре, че в случая използвах виртуална карта за онлайн банкиране, която е винаги празна точно за такива случаи.

Ето и чата по вайбър, където се вижда кореспонденцията и как купувачът си изтри линковете към OLX.

Внимание: Нова измама в сайта OLX - "OLX доставка" Внимание: Нова измама в сайта OLX - "OLX доставка" Внимание: Нова измама в сайта OLX - "OLX доставка"

Вижте още:
НОВА ИЗМАМА: НАП „връща“ пари чрез ПИБНационалната агенция за приходите чрез Първа инвестиционна банка (ПИБ) възстановява на гражданите на…Jan 17 2021skafeto.com

Илън Мъск раздава над 300 милиона лева в крипто валута и коли?Мултимилиардерът Илон Мъск за пореден път показва колко може да бъде ексцентричен след като обяви по…Jan 27 2021skafeto.com


loading...