новото Народно събрание

„Поучихме покана от президента Радев утре в 9.30 да се явим в президентството, за да ни връчи третия мандат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

„Напълно разбираме отговорността, която сега поемаме“, заяви още Нинова. – „Ще подходим различно от първия мандат и няма да поставяме предварителни условия“, закачи колегите си от ИТН Корнелия.

„Ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще поканим „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ на разговори“, каза още Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП няма да поставя предварително определени кандидатури за министър-председател и министри. „Искаме това решение да бъде взето заедно. Търсим консенсус по тези въпроси. Всичко ще се случи публично, пред вас, целият народ да знае какви преговори водим. По отношение на политики ще предложим да стъпим на политическата декларация, която постигнахме при първия кръг от преговори. Тя беше един добър документ, в който участвахме и четирите партии“, заяви още Корнелия Нинова.

Според нея премиерът на страната не бива да е нито един от политическите партии. „Моментът е такъв, че ние трябва да отстъпим назад и да изберем надпартийна, консенсусна фигура, която да може да проведе общите политики и да извезем заедно България от кризата“, поясни лидерът на социалистите.


loading...