United Group

United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, днес обяви назначаването на Стефана Здравкова като главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, считано от 13 май 2022 година.

Тя сменя на поста Дирк Геркенс, който зае поста на 1 декември 2021 година. Геркенс се задържа на позицията точно 6 месеца. Преди него пък отново за по-малко от година медийната група се управляваше от Николай Андреев, който отиде във „Виваком“. За година и половина това е третият изпълнителен директор на медийната група.

Назначаваното на Стефана ще позволи на Дирк Геркенс, който от ноември 2021 година успешно управляваше компанията в качеството на главен изпълнителен директор, да се посвети изцяло на работата си като директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media. Той остава свързан с Нова Броудкастинг Груп като председател на управляващия борд, се казва в официалното съобщение.

Здравкова е в NOVA Broadcasting Group от средата на 2019-та година. В анонса обаче е представена като: „изявен професионалист, с дълбоки познания за медийната среда и убеден привърженик на иновациите като основен двигател за успеха“, пише сайтът Защото.

Преди да се присъедини към Нет Инфо, е била директор за България на eMAG от 2016 до декември 2018 година.

„Щастлива съм да поема новата позиция и, заедно с екипа на Нова Броудкастинг Груп, да продължим и надградим фантастичната работа, благодарение на която ще запазим лидерската позиция на компанията в България“, е коментирала Здравкова.

За United Group

Базираната в Холандия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. United Group има най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивния избор на телевизионно съдържание от цял свят. Значителните инвестиции в цифрова инфраструктура, съдържание и технологии гарантират високото качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите световни инвестиционни компании.

Още от България


loading...