Българското подразделение е и първото в групата на PPF Telecom Group, получило световното отличие

 

София, 18.09.23 г. Yettel България получи престижния световен сертификат Top Employer за високото качество на своите работодателски практики и политики. Компанията е първият телеком в България, заслужил признанието топ работодател от независимата организация Top Employers Institute. Освен пионер в бранша у нас, българското подразделение е и първото в групата на PPF Telecom, получило международното отличие.

Сертифицирането с Top Employer представлява задълбочен и независим одит на работодателските практики в компанията. В продължение на половин година се оценяват HR политиките в шест ключови области, разделени в 20 теми, сред които стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение и развитие, благополучие и други.

При сертификацията си Yettel постига общ резултат от 82,73%. Това е над средното, което сертифицираните телекомуникационни компании в световен план постигат в конкретни области. Телекомът постига максимум резултат от 100% в четири ключови области – стратегия за хората и нейното съответствие с бизнес стратегията, организационна промяна, визия и ценности, етика и интегритет. Над средните за пазара са и резултатите на компанията в области като работна среда, дигитален HR, култура и ценности, многообразие и равнопоставеност на работното място.

Изключително сме щастливи, че Yettel сe нарежда сред топ работодателите в цял свят. Тази година с Top Employer са сертифицирани общо 16 компании в България. Гордеем се, че сме едни от тях, а още повече, че сме първият телеком в страната и първите в групата на PPF Telecom с това отличие. Сертификатът е признание, че работодателските ни практики са на световно ниво и че в основата им стои грижата за нашите служители, които откриват в Yettel свободата да бъдат себе си и да променят средата със своята работа„, коментира Галина Чулева, главен директор „Хора и култура“ в компанията.

В изключителни времена хората и организациите показват най-доброто от себе си. Доказа го и отличното представяне на тазгодишните компании, сертифицирани по програмата Top Employers 2023. Това са работодатели, които се грижат за благополучието на своите служители и които заедно допринасят за развитието на световния трудов пазар“, заяви Дейвид Плинк, изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Допълнително признание за Yettel е и поканата от Top Employers Institute да бъде част от онлайн библиотеката на организацията с иновативни и добри практики от цял свят. В световната платформа българският телеком ще бъде представен с три свои проекта – програмата за хора с различни възможности „Рамо до рамо“, инициативата за обучение и кариерно ориентиране на ученици „Втора смяна“ и Digital Office – мобилното приложение за служители, което ги информира за най-важното в компанията и позволява дигитализирането на множество вътрешни процеси.

В Yettel работят над 1900 души от цялата страна. По данни на вътрешно проучване за 2022 г. индексът за ангажираност на служителите и удовлетвореността им с работната среда се равнява на 88 от общо 100 пункта. Сред факторите, които допринасят за това, са разнообразието от допълнителни придобивки и възможностите за развитие, които осигурява компанията. Всяка година телекомът инвестира 100 000 лв. в програмата си за образователни грантове за служители Educational Grants. В допълнение са и редица вътрешни академии, насочени към управление на проекти, работа с данни, презентационни умения, клиентска ориентираност, лидерски умения и много други.

Богато е и портфолиото от придобивки за служителите, подбрани с грижа за тяхното здраве, благополучие и баланс работа-личен живот. Сред най-отличителните са масажи и групови тренировки в офиса, корпоративен психолог, велопарк и автопарк на разположение, еднократна финансова подкрепа при раждане на дете, преференциални цени и атрактивни условия при ползване на различни видове услуги, както и възможността за участие в разнообразни клубове по интереси.