ограничителни мерки Huawei шпионаж Полша

Службите за сигурност в САЩ отдавна предупреждават за опасността, че продукти и услуги на Huawei могат да бъдат използвани за шпионаж. Huawei многократно отхвърлят обвиненията. Това предупреждение обаче подтикна много страни и фирми да проучат дали трябва да се възползват от услугите на технологичния гигант в изграждането на комуникационните си мрежи.

Според полската обществена телевизия, службите са претърсили местните офиси на Huawei, както и офисите на телекомуникационната компания Orange Polska, която се използва от правителството на Полша. Компанията заяви, че не знае дали разследването е свързано с работа на служителите, но добави, че ще продължи да си сътрудничи с властите.

Министерството на външните работи на Китай оповести, че е „силно загрижено” от тези действия и призова полската страна да се справи със случая законосъобразно. „Ние сме наясно със ситуацията и разглеждаме това. Засега нямаме коментар. Huawei спазва всички приложими закони и наредби в страните, в които работи, и изискваме от всеки служител да спазва законите и разпоредбите в страните, в които те се намират „, се казва пък в изявление на Huawei, цитирано от bTV.

Германия одобри Huawei да участва в търговете за 5GГермания няма да забрани на китайския телекомуникационен гигант Huawei да участва в изграждането на …Oct 20 2019skafeto.com

През декември канадските власти арестуваха изпълнителния директор на Huawei, Менг Ванчжоу, по заповед на властите в САЩ, като част от разследване на предполагаеми нарушения на американските търговски санкции. Това допълнително  повиши напрежението с Китай в момент, когато Вашингтон и Пекин са в търговска война. Предстои да се види дали обвинението в шпионаж срещу Huawei в Полша ще е базирано на конкретни факти.

Флагманът Mate 30 Pro на Huawei има впечатляващи характеристики, но без Google…След седмица подгряване на публиката с рендери на новия дизайн, снимки и дори няколко практически ви…Sep 20 2019skafeto.com

loading...