полярна мечка

Гладна и изтощена полярна мечка е забелязана да скита в северния руски град Норилск – на стотици километри от естествената му среда, съобщава Би Би Си. Женската мечка обикаляла около фабрика, наблюдавана от служители в най-северния град в света. Казват, че животното просто можело да се загуби. Експертите по дивата природа скоро ще инспектират мечката и ще решат съдбата ù.

Гладна и изтощена полярна мечка се появи в руски град (Видео)

Изменението на климата нанася вреда на местообитанията на полярните мечки, което ги принуждава да търсят храна на сушата. През февруари беше обявено извънредно положение, след като десетки полярни мечки влязоха в няколко града и села в арктическия регион на Русия.

Кадри от архипелага „Нова Земля“ показаха как животните бродят из сгради и започват да проучват населени места за храна.

В Сибир си вървят голяма женска бяла мечка заедно със своето малко В Сибир си вървят голяма женска бяла мечка заедно със своето малко меченце. Температурата е – 50 г…Jan 17 2017skafeto.com

През 2016 г. трябваше да бъдат изпратени помощни доставки на пет руски учени, обсадени от полярни мечки в продължение на близо две седмици в отдалечена метеорологична станция на остров Троиной в Арктика.

Мечките са попречили на учените да извършат някои наблюдения и убили кучето на единия от учените.

loading...