Австралия градушка

Тази година Австралия изглежда се е превърнала в събирателна точка на Божия гняв – след нечовешките горещини и опустошителните пожари, страната бе ударена от апокалиптична градушка.

Гигантската прашна буря, съчетана с порои, връхлетя засегнатите от сушата райони на Австралия през уикенда, като гръмотевици и огромни ледени късове удариха източното крайбрежие, пише АФП.

Южният град Мелбърн беше ударен от невиждана градушка в неделя, а над опустошените от пожар части от щата Виктория за една нощ паднаха обилни валежи, което предизвика нови предупреждения за екстремно време.

Безпрецедентният сезон на бури мъчи Австралия от октомври, а ситуацията се влошава допълнително от климатичните промени. Огромни площи от страната са изгорели, милиони животни са загинали, повече от 2000 домове са разрушени. Жертви на пламъците са станали най-малко 29 души.

Драматични кадри, заснети през уикенда в западната част на Нов Южен Уелс, показват масивна стена от прах, която се носи из отдалечени градове. Местните жители съобщават, че посред бял ден е станало много тъмно.

Бюрото по метеорология предупреждава, че силните гръмотевични бури вероятно ще доведат до опасни, локално разрушителни ветрове, големи, вероятно гигантски градушки и обилни валежи в Нов Южен Уелс, които могат да предизвикат наводнения в района през следващите няколко часа.

Виж още:Снайперисти избиха над 5000 диви камили в АвстралияСнайперисти отстреляха от хеликоптери над 5000 диви едногърби камили в Австралия в рамките на кампан…Jan 17 2020skafeto.com

Трезво за пожарите в Австралия„Трезво за пожарите в Австралия“ е анализ на Боян Рашев* в Дир.бг. Публикуваме го без намеса. Пожар…Jan 9 2020skafeto.com

НАСА: Адът има име – Австралия (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)Сателитна снимка на НАСА показа размерите на огненото бедствие в Австралия. От кадъра е видно, че ця…Jan 6 2020skafeto.com

loading...