Вучич Евронюз
Александър Вучич

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че записът, на който служителят на руското ГРУ Георгий Клебан вербува високопоставен сръбски служител, е автентичен, пише news.bg.

След заседанието на Съвета за национална сигурност на страната Вучич коментира, че видеото е заснето в края на декември 2018 г., предаде радио „Свободна Европа“. Агенцията за военна сигурност е била в течение на случая.

По думите на Вучич, Белград разполага с информация и за други служители на руските спецслужби, действащи в Сърбия. Той заяви още, че страната му няма да промени политиката си по отношение на Кремъл.

Сръбските медии съобщиха за видеозаписа вчера, 20 ноември.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи медийната информация като провокация. Тя отбеляза, че видеото се появява в медиите преди срещата между президентите на Русия и Сърбия, която е планирана за 4 декември в Сочи.

Вучич обяви, че не смята да отменя пътуването си до Русия заради шпионския скандал.

Още:
Заснеха руски шпионин как дава пари на местен агент в СърбияСръбската информационна агенция за сигурност (БИА) потвърди автентичността на кадрите, където руския…Nov 21 2019skafeto.com

Борисов до Вучич: Между България и Сърбия няма вече „Берлинската стена“Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна. Това зая…Nov 9 2019skafeto.com

loading...