Алепо летище израел

Израелската армия удари рано във вторник международното летище в северния сирийски град Алепо, съобщава АП. Убит е един сирийски войник. Сирийската държавна информационна агенция САНА, цитирайки военен служител, каза, че двама цивилни и петима други сирийски войници са били ранени.

Няма незабавно изявление от израелските власти относно ударите.

Летището е ключово за потока на помощ в страната след земетресението на 6 февруари, което удари Турция и Сирия, убивайки над 50 000 души, включително повече от 6 000 в Сирия.

Базираният във Великобритания опозиционен военен наблюдател Сирийската обсерватория за правата на човека каза, че ударът е бил насочен към склад за боеприпаси до летището. Той също така съобщава за израелски удари по военно летище в провинцията на Алепо, въпреки че сирийските държавни медии не съобщават по въпроса.

През март Израел удари летището на Алепо по два различни случая и го извади от експлоатация за няколко дни.

Израел, който обеща да спре иранското влияние в съседство, извърши стотици удари по цели в контролирани от правителството части на съседна Сирия през последните години, но рядко ги признава.

SANA съобщи в събота, че израелските въздушни удари над Хомс са ранили трима цивилни и че бензиностанция се е запалила.

Ракетите са унищожили депо за боеприпаси, принадлежащо на подкрепяната от Иран ливанска въоръжена групировка Хизбула на военно летище в провинцията Хомс.


loading...