антитяло блокира коронавируса ваксина за борба с новия коронавирус в Германия ваксина срещу COVID-19

Американски учени са открили антитяло, което може да напълно блокира коронавируса в човешкия организъм, предаде Fox News.

Откривателите – учени от калифорнийската биотехнологична компания Sorrento Therapeutics, смятат, че антитялото може да обезвреди вируса и да очисти организма от него в рамките на три дни. По думите на основателя на компанията и неин изпълнителен директор Хенри Джи, това е „решение, което работи на 100 процента“.

„Ако имаме неутрализиращото антитяло в организма ви, няма да имате нужда от социално дистанциране. Можете да отворите обществото без страх.“ – коментира той.

Изследователите обаче предупреждават, че пътят на откритието им до пазара може да се окаже труден.

По-рано израелски учени също съобщиха, че са постигнали напредък в откриването на антитяло срещу коронавируса.

„Най-добрият начин за контрол на инфекциозните заболявания е чрез ваксина“, посочва д-р Амеш Адаля от Университетския център за здравна сигурност на „Джонс Хопкинс“.

По думите му, ваксините ще бъдат много по-ценни от всяко лечение. „Нямате нужда от лечение, защото не се заразявате“, допълва той.

Д-р Адаля уточнява, че има сходства между ваксините и моноклоналните антитела – каквото е и откритото от калифорнийските изследователи.

„И в двата случая се разчита на антитела, за да ви защитят“, пояснява той.

„Ваксината предизвиква образуването на антитела. Терапията с антитела би била подходяща з ахора, които се разболяват, получават такова лечение с антитела и това ги предпазва от усложнения, ускорява възстановяването им или предотвратява смъртен изход. Това не е същото като ваксината.“ – казва още д-р Амеш Адаля.

Изследователи от Sorrento Therapeutics заявиха пред Fox News, че откритото от тях антитяло STI-1499 може да се използва и за разработване на превантивно лечение.

Вижте още:
8 основни кандидати за ваксина според СЗООсем са водещите кандидати за ваксина за борба с новия коронавирус, заяви шефът на Световната здравн…May 12 2020skafeto.com

ЕС събира 7.5 млрд. евро за ваксина и лекарства против COVID-19Европейският съюз събира 7.5 млрд. евро за ваксина и лекарства за коронавируса. Това става ясно от о…May 2 2020skafeto.com

Имунолог от БАН: Българската ваксина срещу К-19 е почти готова„Предстои конструирането на ваксината. До три месеца ще е готов прототипът. След това идват дългите …May 14 2020skafeto.com

loading...