Икономическият ръст в света военен данък Световната банка ваксини Възстановяването на световната икономика

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Световната банка обяви в сряда нов заем от 900 милиона долара за Аржентина на фона на тежка икономическа криза, съобщи Анадолската агенция. Новината дойде, след като управляващият директор на операциите на Световната банка Аксел ван Троценбург се срещна с аржентинския министър на икономиката Серхио Маса във Вашингтон, за да обсъди макроикономическата ситуация в южноамериканската нация.

„Тази година Световната банка вече одобри 1,1 милиарда долара нови проекти и потвърждава още 900 милиона долара, планирани през следващите шест месеца, се казва в изявление на банката. Маса благодари на Банката и ван Троценбург за подкрепата и „признанието“ на мерките, които предприехме за стабилизиране на макроикономиката и укрепване на резервите.“

Маса написа в Twitter, че сa обсъдиха макроикономическата програма и са се договорили да продължат да работят за разширяване на финансирането за приобщаващо развитие на страната във водоснабдяване и канализация, социална защита, здравеопазване, транспорт и образователни проекти.

Ван Троценбург написа, че е „много доволен от срещата, а Световната банка продължава да работи за насърчаване на приобщаващ и устойчив растеж, като за това си партнира с Аржентина от десетилетия.

В изявлението се казва, че през годините партньорството е „укрепнало и Световната банка е одобрила нови заеми на стойност 3,73 милиарда долара, фокусирани върху програми за инвестиции и растеж, включително подкрепа за най-нуждаещите се“.

„Правителството на Аржентина съобщи, че ще изплати около 500 милиона долара по проекти, финансирани от Световната банка през следващите 4 месеца. Това ще включва подкрепа за съоръженията за отпадъчни води в Matanza-Riachuelo, универсална здравна система, изграждане на капацитет за създаване на работни места и мерки за социална защита за бедни деца по програмата AUH“, се казва в изявлението.