Ружа Игнатова архитект на OneCoin

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Специалистът по „отстраняване на проблеми“ на Ружа Игнатова и главен архитект на крипто измамата OneCoin е изчезнал, съобщи BBC. 53-годишният Франк Шнайдер беше под домашен арест във Франция в очакване на екстрадиция в САЩ, но подобно на бившия си шеф Ружа Игнатова, е изчезнал, преди да се изправи пред американското правосъдие.

Издирваната „криптокралица“ се качи на полет на Ryanair от София до Атина през 2017 г., без да бъде видяна никога повече. ФБР предлага награда от 250 000 долара за информация, която ще доведе до нейното арестуване.

Франк Шнайдер е изправен пред максимум 40 години затвор по обвинения в измама и пране на пари за предполагаемата си роля в измама с криптовалута на стойност 4 милиарда долара.

Френските власти потвърдиха пред BBC, че Шнайдер, който е имал гривна за проследяване на глезена, е избягал от електронното си наблюдение.

Апелативният съд на Нанси е издал нова заповед за ареста му на 16 май, което означава, че местонахождението му е неизвестно повече от два месеца.

Говорейки пред BBC, докато беше под домашен арест през август 2022 г., Франк Шнайдер заяви, че се съмнява, дали ще получи справедлив процес в САЩ.

„Страхувам се, че нямам достъп до правна система, в която мога да се защитя правилно“, каза той за подкаста The Missing Cryptoqueen.

„Процесът в САЩ е феноменално скъпо нещо за един обвиняем. Ще струва милиони – между пет и осем милиона е оценката в моя случай. Това са суми, с които не разполагам“.

Шнайдер беше арестуван от френската полиция през април 2021 г., докато шофира със семейството си близо до границата с Люксембург. Той прекара седем месеца в затвора, преди да бъде пуснат под домашен арест.

От дома си в тихо френско село той даде редица интервюта на журналисти, докато работеше с адвокати, за да оспори екстрадицията си.

Гражданин на Люксембург, Шнайдер е ръководил операциите на разузнавателната служба на страната, преди да създаде собствената си фирма Sandstone.

Измамата OneCoin

е типична Понци схема, която представлява възможност за инвестиция в цифрова валута. Нейното „лице“ Ружа Игнатова, популяризира схемата между 2014 и 2017 г., обещавайки на спекулантите, че ще забогатеят, като купуват и притежават това, което тя нарече „убиеца на биткойни“.

Игнатова, известна още като The CryptoQueen, българска гражданка, която преди това е работила във финансовата индустрия, е примамвала жертвите с образователни продукти, въпреки че никога дори не е стартирала работеща блокчейн платформа.

Въпреки че точните цифри все още не са известни, се смята, че OneCoin е измъкнал от три милиона души по света цели 4,4 милиарда долара. Този мащаб на измамата превръща  OneCoin в един от най-големите регулаторни провали в историята на цифровите валути.

Сензация: Детето на Ружа Игнатова износено от сурогатна майкаНовата книга на Евгени Минчев „Ружа Игнатова – измамница или жертва“, чиято премиера бе в сряда вече…Apr 1 2023skafeto.com

Асдис Ран сподели любопитни подробности за приятелството си с Ружа ИгнатоваРужа Игнатова е подарила на Асдис Ран чанта за 5000 евро, това сподели исландката. По думите на бивш…Mar 31 2023skafeto.com

Жива ли е Ружа Игнатова?Години преди Ружа Игнатова да бъде обвинена в една от най-крупните измами на планетата, години преди…Mar 27 2023skafeto.com

16 млн. евро превела Ирина Дилкинска – юристката на Ружа Игнатова на арабски шейхЕкстрадираната в САЩ Ирина Дилкинска е превела 16 млн. евро на шейх Фейсал бин Султан Ал Касими от с…Mar 25 2023skafeto.com