байдън ваксина

Президентът на Съединените щати Джо Байдън получи втора доза бустерна ваксина (общо четвърта доза) срещу Covid-19 в сряда, малко след като произнесе реч за състоянието на пандемията в Белия дом, предава сайтът Защото.

„Ако не сте получили първия си бустер, моля, не чакайте“, каза президентът. „Направете го днес.“

Решението на президента дойде един ден, след като FDA разреши втори бустер на ваксините Pfizer-BioNTech и Moderna за възрастни на 50 и повече години.

По време на речта си Байдън обяви пускането на нов федерален уебсайт – Covid.org. На уебсайта ще бъдат достъпни безплатни тестове за вкъщи и маски, както и информация за местното разпространение на Covid и местата за безплатно ваксиниране.

Байдън призова Конгреса да предостави допълнително финансиране, като отбеляза, че има достатъчно средства за безплатни бустери за хората на 50 и повече години.

„Поради тестове, лечения и други, сега сме в нов момент в тази пандемия. Това не означава, че Covid-19 свърши. Това означава, че Covid-19 вече не контролира живота ни“, каза Байдън.

79-годишният Байдън си сложи първата доза от ваксината Pfizer още през декември 2020 г., а втората – през януари 2021 г., като и двете инжекции бяха предавани по телевизията на живо.

Президентът получи бустер на Pfizer през септември 2021 г., а сега и втори от същата ваксина.

Още от Свят


loading...