Байдън инфлация Доналд Децата на Тръмп дело изборите сдава властта петрол цензуриран мерки Джо Байдън
Доналд Тръмп (Снимка: Gage Skidmore)

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува икономическата политика на президента Джо Байдън, като заяви, че администрацията на Байдън „ще убие икономиката с инфлация“.

По време на митинг в Сарасота, Флорида, Тръмп отбеляза, че настоящата администрация „си играе“ с „много опасни неща“ в опита си да отговори на кризата, предизвикана от пандемията COVID-19, която републиканецът нарече „китайската чума“.

„Байдън настоява за най-голямото увеличение на данъците в историята“, отбеляза Тръмп. „Как това може да е добре?“, попита бившият президент.

Доналд Тръмп обвини американския президент Джо Байдън, че е „мек към Китай“, добавяйки, че демократът не е склонен да поиска „справедлива“ компенсация за избухването на пандемията от COVID-19.

Тръмп се обърна към маса привърженици по време на митинг в Сарасота, Флорида, подчертавайки, че Пекин, заедно с Русия, Европейския съюз и Иран, се възползват от Байдън, увреждайки „американската икономика“.

В своите изказвания Тръмп също похвали китайския президент Си Дзинпин и добави, че азиатската държава „е спазила търговската сделка“, сключена с предишната администрация.

Бившият президент поиска и нов лидер за Републиканската партия, за да я изведе до победа.

Вижте още:
Има опасност САЩ да станат „бананова република“, предупреждава ТръмпБившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че при сегашната избирателна система САЩ рискуват да се…Jul 1 2021skafeto.com


loading...