Байдън психично здраве
Джо Байдън (Снимка: Gage Skidmore)

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън е с по-добро психично здраве от държавния глава Доналд Тръмп, показва социологическо проучване на Фокс нюз.

Американският лидер често атакува Байдън, че психически не е готов за поста президент на САЩ. Но сондажът показва друго. 51% от анкетираните „мислят, че Джо Байдън има психичното здраве да служи ефективно като президент“ спрямо 47%, които смятат същото за Тръмп. 51% от вероятните гласоподаватели заявяват, че Тръмп няма необходимото психично здраве, за да бъде президент. 45% казват същото и за Байдън.

Иначе преди изборите на 3 ноември проучването на Фокс нюз показва, че Байдън води с 5% на Тръмп (51 на сто срещу 46%). Американският президент води на бившия вицепрезидент само в сферата на икономиката, с 5%. Байдън е фаворит по отношение на расовото неравенство (+12%), коронавируса (+8), здравеопазването (+8), номинациите за Върховен съд (+7), имиграцията (+7), полиция и правосъдие (+7) и поддържане на реда (+2).

Демократът също изпреварва Тръмп на въпроса дали има състрадание да управлява ефективно като президент. 62% казват, че Байдън минава теста, докато 54% смятат, че президентът на САЩ се проваля. Бившият вицепрезидент води и на въпроса кой може да обедини страната по-добре (+13), но 51% от анкетираните и вероятните избиратели предполагат, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран.

Проучването е проведено на 7-10 септември и в него са участвали 1191 респонденти.

Вижте ище:
Републиканците за Байдън: Може да не доживее до встъпването си в длъжност!Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джоузеф Байдън може по здравословни причин…Aug 26 2020skafeto.com

Секс скандал около Джо Байдън започва да се възпламенява бързоБившата служителка на Сената на САЩ Тара Рийд, която твърди, че е била тормозена от Джо Байдън преди…Aug 21 2020skafeto.com

 


loading...