Байдън Тайван

Президентът на САЩ Джо Байдън е информирал бившия държавен глава Барак Обама от Демократическата партия, че планира да се кандидатира за президент на изборите през 2024 г. Това съобщава американското издание „The Hill“, позовавайки се на свои източници.

„Това е последната индикация, че Байдън планира да се кандидатира за втори мандат“, отбелязва вестникът.

На пресконференция в Брюксел през март настоящият президент вече говори за плановете си да се бори отново за Белия дом, припомня Дир.бг.

„Байдън иска да се кандидатира и явно иска да е сигурен, че всички знаят това“, казва един от източниците.

Според него Байдън остава представителят на Демократическата партия, който има най-големи шансове да победи бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, ако бъде номиниран от Републиканската партия.

„Той вярва, че е единственият, който може да победи Тръмп“, казва източник, запознат със съдържанието на разговора между Байдън и Обама.

Белият дом отказа да коментира разговора, отбелязва изданието, а съветник на Байдън заяви, че самият президент публично е казал, че планира да се кандидатира за втори мандат.

Вестникът посочва, че плановете на Байдън да се кандидатира за преизбиране могат да бъдат възпрепятствани от ниския му рейтинг.

Последното проучване на CNBC от миналата седмица показа, че само 38% от американците одобряват работата на Байдън като президент, а 53% не я одобряват. 35% пък са американците, които одобряват икономическата му политика.

„В допълнение към бурните политически проблеми и ниския рейтинг, възрастта на Байдън също повдига въпроси“, посочва вестникът.

Байдън е на 79 години и ще навърши 82 години в началото на втория си мандат, ако спечели изборите през 2024 г.

Виж още:Байдън съвсем изпра чемшира – стресна се от великденски заек, жена му казва какво да върши (ВИДЕО)Съвет на съпругата на американския президента на САЩ Джо Байдън бе уловен от микрофоните след края н…Apr 19 2022skafeto.com

Джо Байдън се опита да се ръкува с несъществуващ човек (ВИДЕО)Президентът на САЩ Джо Байдън отново се оказа в неловка ситуация. В края на речта си в четвъртък в щ…Apr 15 2022skafeto.com


loading...