Байдън

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Президентът на САЩ Джо Байдън се провали вербално на два пъти по време на митинг за кандидатите на Демократическата партия в Халандъл Бийч, Флорида. Байдън обърка американската война в Ирак с руската в Украйна, а след това се обърка отново, докато се опитваше да се поправи, като посочи погрешно как синът му Бо е починал през 2015 г., пише в. „Ню Йорк Таймс“, цитиран от Дир.бг.

Защитавайки действията си относно рекордната инфлация, Байдън се опитваше да хвърли вината за нарастващите разходи върху руския президент Владимир В. Путин заради инвазията му в Украйна, което разтърси международните енергийни пазари. Това е въпрос, който той редовно изказва в публичните си речи, но този път обърка географията и историята си, пише изданието.

„Инфлацията е световен проблем в момента заради войната в Ирак и влиянието върху петрола и това, което прави Русия“, каза Байдън пред тълпата. Той бързо схвана собствената си грешка. „Извинете ме“, каза той, „войната в Украйна“.

Но докато се опитваше да обясни как е объркал двете войни, той каза на публиката: „Мисля за Ирак, защото там загина синът ми“. Всъщност Бо Байдън, военен юрист в Националната гвардия на армията на Делауеър, е служил една година в Ирак. Той се завръща у дома през 2009 г., а през 2015 г. умира от рак на мозъка в Съединените щати.

Байдън и преди е допускал същата грешка, но този път се опита да се поправи. „Защото той умря“, каза той, очевидно визирайки убеждението си, че ракът на Бо може да е бил причинен от службата му в Ирак, където може да е бил изложен на токсични изгаряния.

Байдън, който на 79 години е най-възрастният президент в американската история, има дълъг списък с гафове, датиращ още от времето, когато е бил млад. Но сега, когато президентският пост е в центъра на вниманието, грешките му стават все по-забележими. Байдън да възнамерява да се кандидатира за втори мандат, но според проучване на „Ню Йорк Таймс“ и Сиена Колидж от лятото възрастта му е на първо място в негативния списък на избирателите на демократите, които са заявили пред социолозите, че искат партията да намери алтернатива.

Виж още:Байдън сбърка името на Риши Сунак и се загуби в градината на Белия дом (ВИДЕО)Президентът на САЩ Джо Байдън приветства Риши Сунак като нов министър-председател на Обединеното кра…Oct 25 2022skafeto.com