Огнян Кунчев

Генералният директор на компанията Moderna Стефан Бансел е заявил, че „вирусът ще съществува вечно“, съобщават световните агенции. Той не е единственият, който се придържа към тази гледна точка, предава Новини.бг.

Представителите в областта на общественото здравеопазване и експертите по инфекциозни болести вече са заявявали, че има голяма вероятност коронавирусът да стане ендемично заболяване. Тоест, той винаги ще присъства, макар и вероятно не в същия мащаб като сега.

По време на дискусия на конференцията JPMorgan Healthcare, Бансел се е съгласил с това, че COVID-19 вероятно ще стане ендемичен и e заявил: „Коронавирусът няма да отиде никъде. Ще живеем с този вирус вечно“.

Бансел също така е добавил, че САЩ ще станат една от страните, които са осигурили „достатъчна защита“ срещу вируса.

Ваксината на Moderna е одобрена от Управлението по храните и лекарствата за употреба от американци на възраст 18 и повече години.

Все още е необходимо провеждането на допълнителни изследвания при деца, чиято имунна система може да реагира по различен начин на лекарството, отколкото тази на възрастните.

Според данните на Световната здравна организация сега има четири мутации на COVID-19, които са ендемични по целия свят, но те не са толкова заразни или смъртоносни.

Виж още:Дами с филъри в лицето не трябвало да си поставят разработената от Moderna ваксина„Бройките, които са договорени за България, отговарят на обществените нагласи и очакванията на бълга…Jan 14 2021skafeto.com

Кунчев се надява и ваксината на Moderna да бъде у нас през януариВаксината на Moderna върви по стъпките на Pfizer/BioNTech, подадено е заявление за регистрация в Евр…Dec 20 2020skafeto.com

Пробив: Ваксината на Moderna е с 94,5% ефективностBaĸcинaтa нa Моdеrnа Іnс. e пocтигнaлa 94,5% eфeĸтивнocт в пpeдoтвpaтявaнe нa зapaзявaнeтo c ĸopoнaв…Nov 16 2020skafeto.com

loading...