Бебе рекордьор

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бебе рекордьор проплака в бразилска болница на 18 януари, съобщиха местните медии, цитирани от Дир.бг.

Анжерсон Душ Сантуш се появил на бял свят в 12 часа чрез Цезарово сечение, а пред погледите на изумените доктори кантарът в родилната зала показал тегло от 7328 грама. Момченцето е с ръст от 59 сантиметра.

Анжерсон е най-голямото бебе, което някога се е раждало в община Паринтинс.

27-годишната майка Клейдиан Душ Сантуш е била приета предния ден в лечебното заведение Padre Colombo. При прегледа с видеозон гинеколозите видяли, че плодът е доста едър за гестационната седмица от бременността, но никой не очаквал появата на толкова голямо бебе.

Това е шестото дете на Клейдиан, която признава: „Не очаквах такава изненада! Мислех, че ще е около 4 килограма, но не и над 7“.

Новороденото момченце е с размерите на над двумесечно бебе, тъй като обичайното тегло, с което бебетата се появяват на бял свят е около 3 кг.

Анжерсон е под непрекъснато наблюдение и сърдечен мониторинг, но лекарите съобщиха, че е в добро състояние и няма никакви здравословни отклонения.

От болницата обаче са започнали кампания в помощ на родителите, тъй като нито една от дрешките, които са купили за сина си, няма да му стане.

През 2014 г. в община Паринтинс е регистрирано раждането на бебе с тегло 6740 грама и дължина от 57 см. Новороденият Педро е бил четвъртото дете на 37-годишната тогава фризьорка Иванете Рейс Фрейре.

Още от Свят