Безос и Гейтс

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Тъй като потребителите се чувстват все по-комфортно да ядат бургери от изкуствено месо, които изглеждат, готвят се и се усещат като истинските, стартираща компания за хранителни технологии, подкрепена от Джеф Безос и Бил Гейтс, използва гъби като основна съставка за създаване на храни с високо съдържание на месо (протеин), пише CNBC.

Nature’s Fynd, базирана в Чикаго, е събрала 158 милиона долара финансиране от инвеститорите към момента, включително Безос, Гейтс и Ал Гор. Безмесните банички и хамбургери на компанията, крема сирене и кисело мляко без млечни продукти и хапки пиле, но без пилето 😃 , трябва да се появят на рафтовете на хранителните магазини по-късно тази година.

Секторът на алтернативните храни скочи стремително през 2020 г., като продажбите на дребно в САЩ нараснаха с 27% и доведоха до общата пазарна стойност на 7 млрд. долара, според Асоциацията на растителните храни (PBFA), търговска група, включваща повече от 200 компании членки. Междувременно доставките на алтернативни протеинови продукти от дистрибуторите на хранителни услуги до търговските ресторанти са нараснали с 60% на годишна база през април, според изследователската фирма NPD Group.

Възходящата индустрия е озаглавена от Beyond Meat and Impossible Foods, чиито бургери от висококачествено месо, пилешки и колбасни продукти са нарушили производството на хранителни продукти в САЩ на стойност 733 милиарда долара. Това накара Tyson Foods, Purdue, Hormel, Cargill и други традиционни производители на месо да пуснат собствени продукти в категорията.

Ръстът на продажбите на някои видове месо се забави на фона на пандемията и затварянето на ресторанти. Неотдавнашен доклад от JP Morgan твърди, че Dunkin ‘е пуснал сандвича си за закуска, използвайки колбаси Beyond от повечето ресторанти, макар че това не е потвърдено от нито една компания. Все пак, произведените от растения и гъби храни според прогнозите консултантската компания AT Kearney, ще заемат 60% пазарен дял от световните продажби на месо до 2040 г.

Вижте още:
Още един милиардер в битката кой да покори космосаИлон Мъск и Джеф Безос може и да се надпреварват в това кой да покори космоса, но забравят един трет…Jul 3 2021skafeto.com

Милиардер прави шокираща прогноза за доларътАмериканският долар успя да запази господството си като световна резервна валута, тъй като много инв…May 12 2021skafeto.com