Броят на хората, убити или ранени в Афганистан по време на безразборна масова стрелба, открита в петък от екстремисти от радикалното движение на талибаните, след съобщения за превземането на провинция Панджшир, надхвърлиха 70, съобщи афганистанската агенция Khaama Press.

Болницата за спешна помощ в Кабул е потвърдила, че загиналите и 40 ранени са доставени там в нощта на 4 септември.

Според съобщенията в град Джалалабад в източната част на страната са били убити или ранени 17 души в резултат на стрелбата в петък вечерта.

Агенцията посочва, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като се очаква и информацията идва от други градове.

Съгласно информации на афганистанските медии от петък вечерта, бойци на талибаните, са заявили ,че са завзели напълно властта в страната, след което е започнала безразборна стрелба в Кабул и други градове, като по този начин радикалните ислямисти са отпразнувалия пълното завземане на провинция Панджшир, както е било обявено.

Представители на националната съпротива в региона вече отрекоха информацията за установяването на пълен контрол върху провинцията от талибаните.

На свой ред представителят на талибаните Забихула Муджахид на страницата си в туитър призова бойците от движението да спрат да стрелят в Кабул, тъй като това може да навреди на местното население.

Вижте още:
Китай съветва САЩ да се замислят върху думите на Путин за АфганистанАмериканските власти трябва дълбоко да се замислят върху думите на руския президент Владимир Путин о…Sep 3 2021skafeto.com

Милен Керемедчиев: Идват хиляди млади афганистанци„Очакваме бежанския поток към края на септември. Има два потока, които се генерират след хаотичното …Sep 2 2021skafeto.com

Убиха 20-годишната афганистанска Youtube звезда Найма СадекиЧетири дни след превземането на Афганистан от талибаните 20-годишната ютуб звезда Найма Садеки седна…Sep 1 2021skafeto.com


loading...