Белгород експлозии

В руския град Белгород през нощта са избухнали мощни експлозии. В центъра на града е възникнал пожар. Това съобщи Bel.ru. Жителите чули няколко взрива. След това избухнал пожар в района на улиците „Садовая“ и „Чумичова“. Съобщава се и за взривове в близост до летището.

В центъра на Белгород звукът беше толкова силен, че прозорците се разклатиха, а алармите на колите се включиха и започнаха да пищят. Малко по-късно ТАСС съобщи, че са загинали трима души, а други четирима са били ранени. Според губернатора Вячеслав Гладков са повредени 11 жилищни сгради и най-малко 39 частни къщи. От тях пет частни къщи са напълно разрушени.

Губернаторът не посочи причините за експлозиите в града. До момента няма коментар от украинска страна.

Припомняме ви, че украинският президент Володимир Зеленски вече отрече участието на украинските сили в предишните инциденти в Белгород, като заяви, че Киев никога не е използвал оръжие за нападение срещу Русия от своя територия.

По-късно ръководителят на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов заяви, че руснаците трябва да свикнат с провокациите на собствените си военни, както се случи в Белгород.

В същото време украинската страна не може да коментира спекулациите за нейното участие в това.


loading...