бензин Унгария

Словашки уебсайтове рекламират откраднати унгарски регистрационни номера след съобщението на правителството, че само унгарски шофьори ще могат да зареждат с горива с ограничени цени, според вицепрезидента на унгарския енергиен гигант MOL Group.

Унгарското правителство обяви на 27 май, че от петък само автомобили с унгарски регистрационни номера ще могат да зареждат бензин или дизел на ограничена цена от 1,22 евро (480 форинта) за литър, съобщи „Телекс“.

„Около 30 унгарски регистрационни номера бяха откраднати във и около Мошонмадяровар и вече в словашки сайтове има обяви, че могат да бъдат закупени“, каза за „Радио 1“ Петер Рататич, изпълнителен вицепрезидент на групата MOL, цитиран от „Телекс“.

Той изтъкна, че вече са се натъквали и на фалшиви регистрационни табели на бензиностанциите, пише сайтът Защото.

Малко след съобщението в петък, Габор Егри, президент на Асоциацията на независимите бензиностанции, обяви решението на правителството на Орбан за таван на горивата за „невъзможно и неосъществимо“, предаде HVG.hu.

По-рано Антал Роган, ръководител на кабинета на министър-председателя, каза, че очаква да има „дискусия с ЕС“ относно новите правила.

Още от Свят


loading...