Бил Гейтс криза

Последните ходове на фондовата борса, направени от известния милиардер и филантроп Бил Гейтс, накараха редица хора да се замислят какви възможни бъдещи рискове са го подтикнали да действа по този начин, предаде БГНЕС.

Според вестник „Marca“, Гейтс продава някои от своите акции и „променя фокуса на инвестициите си“, като експертите смятат това развитие за „сигнал за нова възможна криза в структурите на пазара“, тъй като милиардерът вероятно смята, че „определени сектори“ стават твърде рискови.

Съобщава се, че неотдавна Гейтс се е насочил към закупуване на акции в бизнеси, свързани с продукти от първа необходимост, като например селското стопанство (Sanderson Farms).

Списание „Barron’s“ пък споменава, че основателят на „Майкрософт“ е закупил още акции на компанията за управление на отпадъци „Republic Services“, на която той вече е най-големият акционер.

А ходовете на Гейтс за закупуване на акции във „вътрешния транспорт“ карат някои хора да подозират, че той „предвижда нова международна криза“, добавя „Марка“.

Виж още:Бил Гейтс: Светът ще види още една пандемияБил Гейтс, един от съоснователите на софтуерната компания Microsoft и известен като едно от най-бога…Feb 21 2022skafeto.com

Какво прогнозира Бил Гейтс за 2022 година?Американският милиардер Бил Гейтс разкри в блога си своята прогноза какво ни очаква за 2022 година. …Dec 27 2021skafeto.com


loading...