Бил Гейтс Пандемията COVID-19 коронавирус фейсбук
Бил Гейтс | Wikipedia Commons (CC-BY2.0)

Пандемията на коронавируса ще бъде спряна едва след две години и половина, заяви основателят на Microsoft Бил Гейтс в интервю за Wired.

„Това не е Първата или Втората световна война, но мащабът на негативните сътресения за цялата система е сравним“, каза той.

Гейтс вярва, че „богатият свят“ ще може да се справи с инфекцията около година по-рано от останалите. Той изрази съжаление, че пандемията значително забави напредъка в намирането на лекарства за борба с маларията, полиомиелита и ХИВ.

Според Световната здравна организация броят на пациентите с COVID-19 в световен мащаб е надхвърлил 19,7 милиона. Повече от 728 хиляди станаха жертви на пандемията.

Вижте още:
Бил Гейтс обвини фейсбук за коронавирусаОснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс обвини фейсбук и други социални медии за бързото разпространен…Jul 3 2020skafeto.com

Бил Гейтс: САЩ трябва да преустанови всякаква дейност за успех срещу коронавирусаБил Гейтс призовава за масово прекратяване на всякаква дейност в САЩ, която не е от жизнена необходи…Apr 2 2020skafeto.com

loading...