ефекти от фалита на двете американски банки
Снимка: Sean Pollock on Unsplash

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Американските власти прехвърлиха биткойни (BTC) на стойност $1 милиард долара, възстановени от хак в тъмната мрежа, на нови адреси на портфейли, включително един, притежаван от Coinbase. Това повдигна опасенията на инвеститорите, че интензивният натиск за продажба може да намали цената на токена, пише CinDesk.

Американските власти преместиха биткойна в три транзакции, според данни от фирмата за сигурност на блокчейн PeckShield.

Близо 10 000 биткойни бяха изпратени до портфейли, контролирани от Coinbase, докато близо $41 000 бяха насочени към портфейли, контролирани от правителството.

PeckShield публикува своите открития в Twitter и това бързо беше забелязано от инвеститорите. В часовете след публикуването на доклада те изразиха опасенията си, че американските власти ще продадат възстановените биткойни на открития пазар, което потенциално ще намали цената на криптовалутата, която се възстанови от двугодишното си дъно от около $15 500 през ноември.

Именно тези опасения накараха цената на биткойн да се понижи с около 2%, достигайки стойност под $22 000.

Според крипто експертите големите трансфери може да показват значителна активност на пазара на дигиталните активи, което потенциално може да повлияе на цените и пазарните тенденции.

Whale Alert – платформа за проследяване на блокчейн транзакции, съобщи за големи прехвърляния на дигитални активи на стойност fj над $1 милиард от страна големи инвеститори. Преводите включват Биткойн, Етериум, XRP и Polygon (MATIC).