апартамент продаден срещу биткойни пpexвъpлянe нa битĸoйн поскъпва

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Основната криптовалута – Биткойн поскъпва рязко за трети пореден ден на търговия, отправяйки поглед към нивото от 40 000 долара.

Около 09.00 часа наше време биткойнът нараства с над 13% към 39 000 долара, като по-рано в понеделник достигна нива около 39 500 долара, следвайки солидното поскъпване, започнало през уикенда. Подкрепа за новото солидно възходящо движение на водещата цифрова валута оказват серия изказвания на видни бизнесмени като Илон Мъск от Tesla, главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси и Кейти Ууд от базирната в Ню Йорк фирма за управление на инвестиции Ark Invest.

Миналата седмица криптофенът и шеф на Tesla Илон Мъск заяви, че неговата компания за електромобили вероятно ще възобнови приемането на биткойн на разплащателно средство след извършено надлежно проучване на енергоемкостта при добиването на цифровата валута. Tesla преустанови през май плащанията с биткойн, с което тогава допринесе за рязкото поевтиняване на основната криптовалута към и под 30 000 долара.

Шефът на Twitter Джак Дорси пък заяви преди дни, че цифровата валута е „голяма част“ от бъдещето на фирмата за социални медии, а в неделя безплатният лондонски бизнес вестник City A.M. съобщи, позовавайки се на неназован „вътрешен човек“, че гигантът в електронната търговия на дребно Amazon се стреми да започне да приема плащания с биткойн до края на годината.

Всичко това започна да връща доверието в най-популярната цифрова валута, като нейното рязко поскъпване през последните дни принуди инвеститори, които бяха отворили „къси“ позиции (продали на зелено биткойни), да започнат да ликвидират тези техни позиции, допълнително повишавайки нейната стойност.

Брокерите коментират, че всички тези неща взети заедно изглеждат достатъчни, за да допринесат за този скок на биткойна от многомесечните дъна, достигнати по-рани през юли.

„През последните пет търговски сесии видяхме общ краткосрочен възход на криптопазара, воден от ключови технически характеристики, както и скорошни положителни коментари“, каза за Ройтерс глобалният ръководител на търговията в платформата за цифрови активи OSL Райън Рабаглия.

„С рекордните къси позиции в биткойн за 1,2 млрд. долара, ликвидирани през последните 24 часа, перспективите и възходяща инерция за настоящата седмица са положителни“, каза той.

Ценовият ръст на биткойна допринася за солидно поскъпване и на останалите криптовалути, като етеримуът поскъпва с над 10%, а Dogecoin – с цели 18,7 на сто.

Вижте още:
Пекин втърдява забраната за криптовалутитеКитайската централна банка предупреди компаниите да не подпомагат бизнеса, свързан с криптовалути, с…Jul 6 2021skafeto.com

Къде отиват изгонените от Китай компании за добив на криптовалути?Китайските компании за добив на криптовалути преместват операциите си в други страни на фона на по-с…Jun 24 2021skafeto.com

Иран забрани копаенето на криптовалути през лятотоИран издаде забрана в страната да се „копаят“ криптовалути като bitcoin заради началото на летния се…May 27 2021skafeto.com

Турция забранява криптовалутитеЦентралната банка на Турция забрани използването на криптовалути и други крипто активи за покупката …Apr 16 2021skafeto.com