биткойн

„Не приветствам успеха на валута, която е толкова полезна за похитители и изнудвачи, нито пък ми харесва просто да прехвърлям милиарди долари от вашите пари на някой, който е изобретил нов финансов продукт от нищото“. Така коментира ралито на биткойн Чарли Мънгър, заместник-председател на Berkshire Hathaway и дългогодишен бизнес партньор на Уорън Бъфет.

По думите на 97-годишния Мънгър силното представяне на биткойна през тази година единствено е подсилило неговата неприязън към дигиталната монета, предава Си Ен Би Си.

„Разбира се, че мразя успеха на биткойна. Мисля, че трябва да кажа по възможно най-скромния начин, че неговото развитие е отвратително и че то противоречи на интересите на цивилизацията“, коментира легендарния инвеститор по време на сесия за въпроси и отговори по време на годишното събрание на акционерите на Berkshire Hathaway.

Самият Уорън Бъфет, който по-рано избягна въпроса за биткойн, коментира, че е съгласен с Мънгър и просто не е коментирал криптовалутата, защото не иска да се занимава скритиките, които това ще му донесе.

Най-популярната криптовалута поскъпна значително от началото на годината, като в средата на март за първи път прескочи границата от 60 хил. долара. Този резултат се дължи до голяма степен на повишения интерес от компании като Tesla и Sqaure, както и от банки като Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Мънгър отдвана критикува биткойна заради екстремната му волатилност и липсата на регулация. По време на организирана от „Дейли Джърнъл“ среща на акционерите през февруари Мънгър заяви, че биткойнът е твърде нестабилен, за да се превърне в превърне в основното средство за обмен в света.

„На практика той е нещо като изкуствен заместител на златото. Тъй като аз никога не купувам злато, не купувам и биткойн“, каза той.

Вижте още:
Какво купува и какво продава един милиардер в началото на 2021?Oчaĸвaниятa нa Уopън Бъфeт зa финaнcoвия ceĸтop в CAЩ изглeждaт пoмpaчeни. Opaĸyлът oт Oмaxa пoднoвя…Feb 18 2021skafeto.com

Турция забранява криптовалутитеЦентралната банка на Турция забрани използването на криптовалути и други крипто активи за покупката …Apr 16 2021skafeto.com

Индия забранява криптовалутитеИндия ще пpeдлoжи зaĸoн, c ĸoйтo дa зaбpaни ĸpиптoвaлyтитe, а вceĸи, ĸoйтo тъpгyвa или пpитeжaвa так…Mar 16 2021skafeto.com

Божков в предаването на Цанов: Парите ми са в биткойни (Видео)Бизнесменът Васил Божков ползва същия метод на шоумена кандидат-политик Слави Трифонов и се появи он…Mar 28 2021skafeto.com


loading...