Благовест Бонев

По моите лични наблюдения и също така по данни – неоспоримо има хора, които са абсолютно заинтересувани, не толкова за самата кауза, а за лични облаги. Това са хора, които имат цели за свои облаги, а не ги интересува толкова самата кауза. Това заяви пред БНТ вицепрезидентът на Българо-американската полицейска асоциация офицер Благовест Бонев за сблъсъците по време на протестите в САЩ и ситуацията в Чикаго.

По-рано стана ясно, че трима полицаи от български произход са пострадали леко при безредиците в САЩ през последното денонощие.

По думите на Бонев, българските му колеги са добре.

„Всички са добре и се възстановяват. Надявам се, че няма да има трайни последици от техните наранявания. Доколкото аз съм запознат не е нещо необратимо“, допълни той.

Според българския полицай, има автобуси и хора, които се организират от други щати и отиват в Чикаго или другите градове, където мародерстват.

„Аз работя в едно от предградията от Чикаго – 40-50 км северно от града. При нас нещата са много по-различни. Доколкото знам от мои колеги и медиите, в самия център на Чикаго нещата не са много добре. Полицията е в постоянни сблъсъци с протестантите. Нашите колеги и аз сме добре, положението не е толкова изнервено. Но все пак – отиваш на работа и не знаеш какво те очаква“, каза още Благовест Бонев.

Междувременно губернаторът на Илинойс Джей Робърт Притцкър обяви, че достъпът до центъра на Чикаго е ограничен, а Националната гвардия е влязла в града.

Притцкър е разпоредил 250 служители от гвардията да подпомогнат полицаите в града, след като бяха подпалени няколко патрулки, а тълпата от протестиращи започна да плячкосва магазините.

Много автобуси не се движат към центъра на Чикаго. Метрото също е спряло. Очаква се то да тръгне по график от сряда.

Виж още:И Кобрата ще завиди! Полицай нокаутира протестираща в САЩ със зрелищна тупалка (ВИДЕО)По време на протестите в САЩ пищна жена реши да изрази своето недоволство в Балтимор с помощта на ня…Jun 2 2020skafeto.com

Ранените български полицаи при размириците в САЩ вече са трима„В САЩ има повече от 30 български полицаи, които работят в различни щати. Аз имам информация за трим…Jun 2 2020skafeto.com

БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ: Въведоха полицейски час в Ню Йорк (ВИДЕО)Безпрецедентен полицейски час се въвежда от тази вечер в Града, който никога не спи – Ню Йорк. От дн…Jun 2 2020skafeto.com

Български полицай стана жертва на престъпни орди в САЩ, маскирани като протестиращиБългарски полицай е ранен при безредиците в САЩ. От съображения за сигурност името му се запазва зас…Jun 1 2020skafeto.com

 

loading...