бодрум буря

Българи се оказаха в окото на бурята в турския курорт Бодрум. Приземният етаж на хотел буквално е бил потопен под вода. Наложила се е евакуация.

След това туристите са преместени в друг хотел. Стаите там обаче били пропити от мухъл и влага. Имало е и хлебарки.

„През нощта валя пороен дъжд. Комплексът наистина е голям. Бяхме настанени не в самия хотел, а в малки къщи, които се намират отстрани. Когато отидохме към централния ресторант, видяхме, че има щети.

По обяд заваля за трети път. Сградата е построена на склон и водата просто се изливаше като водопад. Туристите се бяха събрали във фоайето. Малко по-късно започна евакуация. Никой обаче не ни информира за нея. Разбрахме случайно. Казаха ни, че ще ни настанят в друг хотел.

Мястото обаче беше ужасно. Сега отново сме в стария хотел. Сами поехме риска да се върнем“, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия потърпевшият Георги Маринов.

„Положението в този район на Бодрум беше бедствено. Имало е и жертви. В рамките на 3 часа нашите партньори от турския курорт успяха да евакуират всички“, заяви директорът на туристическа агенция Яна Хитова.

„Съжаляваме, че туристите трябваше да бъдат преместени в не толкова хубави хотели, но по-важното беше да няма инциденти. Ще преговаряме българите да получат обезщетение, добави Хитова.

Това не е първото голямо наводнение в Бодрум. Стихиите се стоварват върху курорта почти всяка есен, както беше и през миналата година.Пак си показахме магарията: Българи окепазиха скалните ниши в Метеора (СНИМКИ)Нов вандалски акт е извършен върху исторически забележителности – този път българи изписаха имената …Oct 8 2019skafeto.com


loading...