боинг техеран

Камери за външно наблюдение са записали момента на падането на самолета Боинг 737-800 на „Международни авиолинии на Украйна„, който катастрофира сутринта на 8 януари в столицата на Иран Техеран.

На кадрите, публикувани в мрежата, се вижда как горящата машина постепенно се приближава към земята и става все по-ярка. След няколко секунди лайнерът се разбива и се чува мощна експлозия, след което се разпръсват фрагменти от самолета.

Освен това, на камерите може да се изясни, че падането е станало в 06:19:35 местно време.

Самолетът, летящ от Техеран за Киев, се е разбил веднага след излитането от международното летище. На борда на лайнера са се намирали 176 пътници. Сред загиналите са 82-ма иранци, 63-ма канадци, 11 украинци, 10 шведи, четирима граждани на Афганистан, трима германци и трима граждани на Великобритания.

Трагедията се случи само часове, след като Иран нанесе ракетен удар по американски бази в Ирак.

Черните кутии на самолета са открити, но Иран отказа да ги предаде в САЩ.

Виж още:Ракета ли свали украинския Боинг? Иран посочи причината за трагедиятаПричина за катастрофата на украинския Боинг 737 е пожар в двигателя, съобщи транспортният министър н…Jan 8 2020skafeto.com

Боинг 737 катастрофира след излитане от ТехеранСамолет Боинг 737, собственост на украинска авиокомпания, се е разбил близо до Техеран, съобщи АП. …Jan 8 2020skafeto.com

loading...