бой в арменския парламент

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Заседание на арменския парламент бе прекъснато днес заради сбиване между депутати, предаде Франс прес. По време на днешното парламентарно заседание представители на опозицията започнаха да хвърлят бутилки с вода срещу депутат от партията „Граждански договор“ на Никол Пашинян.

Инцидентът прерасна в сбиване, което принуди председателя на парламента да спре дискусиите и да извика на помощ охраната. От залата бяха изнесени бутилки с вода и дезинфектанти.

След възобновяване на заседанието се стигна до второ сбиване, след като депутат от опозицията беше прекъснат от виковете на критиците му. Депутат от партията на Пашинян след това се опита да удари свой колега от опозицията, което предизвика хаос. Няколко депутати бяха изведени от охраната, а един от тях бе хоспитализиран заради наранено око.

В Армения поражението в миналогодишния конфликт с Азербайджан все още предизвиква голямо огорчение. Премиерът Никол Пашинян стана обект на сериозни критики от страна на арменската опозиция във връзка с военното поражение. Въпреки това партията на Пашинян спечели убедително предсрочните парламентарни избори през юни, които бяха свикани след месеци на протести.