Бой между политици

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Молдовските политици Сергиу Тофилат и Генадий Косован шокираха телевизионните зрители, като си спретнаха бой по между им в дискусионно предаване, предаде ДПА.

Тофилат, който е бивш съветник на президентката Мая Санду, нокаутира Косован – бивш заместник-министър на вътрешните работи, и му направи захват около шията. Сцената се разигра в предаване по телевизията. Видеозаписи, публикувани в интернет, показаха, че първоначално Косован остава неподвижен след случката.

Съобщено беше, че обстановката се е изострила, след като Тофилат обидил Косован по време на разгорещена дискусия за политическата ситуация в Молдова. После Косован плиснал чаша вода в лицето на Тофилат.

Наложило се предаването да бъде прекъснато. По-късно във Фейсбук беше публикувана снимка, показваща как двамата мъже отново стоят спокойно един до друг и си стискат ръцете, но на заден план все още се виждаха парамедици.

„Всичко е добре, когато свършва добре“, написа редакционният екип, но също така заяви, че подобни прояви на насилие ще се наказват в бъдеще.

Преди около седмица и половина молдовците избраха нов парламент, в който партията на прозападно настроената Санду получи абсолютно мнозинство.