Галина Хътчинс

Операторът Галина Хътчинс е починала на снимачната площадка на уестърна Rust в Санта Фе (Ню Мексико). Тя беше застреляна случайно от продуцента и изпълнител на главната роля във — популярния холивудски актьор Алек Болдуин. Ранен е и режисьорът на филма 48-годишният Джоел Соуза, който е в критично състояние, съобщи Сега, цитирайки Би Би Си.

48-годишната жена е откарана в болница, но е починала от раните си, а режисьорът на филма е получил спешна помощ.

Говорител на филмовата компания каза пред Hollywood Reporter, че инцидентът е станал по време на заснемането на сцена, в която Болдуин е трябвало да стреля с халосни патрони от реквизитно оръжие.

„Според разследващите изглежда, че в сцената, която се е снимала, е трябвало да бъде използван друг пистолет“, цитира полицейския доклад агенция Франс прес.

Журналистката Теса Ментус публикува в своя Twitter акаунта снимки, направени по време на работата над сцената.

Полицията все още разследва инцидента в ранчото Bonanza Creek, популярно място за филмови снимки, и засега обвинения не са повдигнати.

Според личния ѝ уебсайт Галина Хътчинс е от Украйна и е израснала в съветска военна база в Арктическия кръг. Тя е учила журналистика в Киев и кино в Лос Анджелис и през 2019 г. е обявена от списание American Cinematographer за „изгряваща звезда“. Била е главен оператор на екшъна Archenemy от 2020 г., режисиран от Адам Мортимър.

„Толкова съм тъжен за загубата на Галина. И толкова ядосан, че това може да се случи на снимачна площадка“, написа Мортимър в Туитър.

Продукцията временно е спряна. Говорител на Болдуин каза, че е станал нещастен случай с реквизитен пистолет, зареден с халосни патрони. Вестник от Ню Мексико пък написа, че 68-годишният Болдуин е бил видян да плаче пред офиса на шерифа.

Още от Свят


loading...