борисов солун

„Това, което ме тревожи, е разделението на обществото в Република Северна Македония по темата Европейски съюз. Една държава трябва да има много ясна заявка от всички партии, от цялата политическа класа, че това е дългосрочен път“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в изказването си пред участниците в Четвъртата среща на високо равнище в Солун.

Бойко Борисов посочи, че усилията на Република Северна Македония и Албания в посока на европриобщаването трябва да бъдат огромни и ясни и допълни, че ще продължи да помага на колегата си Заев в тази посока.

Пред представителите на гръцкия бизнес министър-председателят Борисов подчерта успешните взаимоотношения между България и Гърция.

Българският премиер изтъкна, че в началото на годината стокооборота между страните е близо 15% и че гръцкият бизнес работи добре у нас.

Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакалаМного внимавам с данъците. Вече 10 години не пипаме данъци. Инвеститорите знаят това“, заяви още министър-председателят.

Борисов в Солун: Македония е разделена за ЕС

Сергей Станишев: ЕС направи грешка със Северна Македония и Албания„Трябваше да бъдат отправени покани към Северна Македония и към Албания за започване на преговори за…Oct 20 2019skafeto.com

Като пример за отличното партньорство между България и Гърция Борисов посочи изграждането на газовата връзка Бургас – Александруполис.

„Това дава десетилетни перспективи напред. Не само България може да направи реална диверсификация, но и други страни. Това ще даде огромен тласък на бизнеса“, категоричен беше българският премиер.

В речта си по време на форума министър-председателят Бойко Борисов заяви, че Балканите имат голямо бъдеще. „Перспективата е напред – бизнес, туризъм, енергетика – и това го правим. Връщането назад е пагубно“, подчерта още премиерът.

Борисов в Солун: Македония е разделена за ЕС

В изказването си в Солун Борисов отбеляза и доброто сътрудничество в областта на сигурността и опазването на външните граници на ЕС.

Борисов посочи, че страната ни има нула миграция и изрази готовност активната работа в тази посока да продължи.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че през месец декември във Варна ще се проведе Четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия, която е традиционна платформа за затвърждаването на регионалното икономическо и политическо сътрудничество.

Северна Македония може да започне преговори с ЕС през майЗападната ни съседка, Република Северна Македония се надява да получи покана за започване на прегово…Nov 13 2019skafeto.com

loading...