Дишлиева

Осъденият в три държави като наркобос Евелин Банев – Брендо е успял да се сдобие и с турско гражданство! След като се оказа, че е придобил украинско гражданство, сега става ясно, че родения в Тополовград кокаинов крал има такова и в Турция.

Сензационната новина бе оповестена в сряда от излизащия в Истанбул турски в. „Бакъркьой“. Медиата дори публикува снимки на паспорта, удостоверяващ, че Евелин Банев по документи се води гражданин на Турция. Оказва се, че паспорта е бил издаден още през януари 2018 г. В момента обаче той е конфискуван и е обявен за невалиден.

Миналото лято – на 16 юни 2021 г., губернаторството на град Ескишехир, регистрира Евелин Банев след поискано от него убежище. Тъй като Интерпол го е обявила за международно издирване, Брендо среща трудности с установяването си. Той ангажира брат си Симо и адвокат да го представляват пред местните власти. За да оправдаят желанието на Банев да се засели в Турция, се прибягва до съчиняването на напълно нереалистична история, която обаче не се разкрива от в. „Бакъркьой“.

АФЕРА: Брендо изненада и с четвърто гражданство! (Снимки) АФЕРА: Брендо изненада и с четвърто гражданство! (Снимки)

Оказва се, че са подкупени и редица важни клечки, които да съдействат за издаването на паспорта. Аферата обаче започва да се разплита и установяването на Банев в Турция е осуетено. Турският вестник цитира и влиятелен петролен бос, представен само с малкото си име – Мустафа, който е бивш високопоставен служител на националното разузнаване. Той свидетелства, че са му били платени 305 000 евро кеш от приближени на Брендо, за да успеят да раздадат подкупи и безпроблемно да уредят пребиваването на наркобоса в Турция. Парите са били преведени през дубайска фирма, уточнява „Бакъркьой“.

АФЕРА: Брендо изненада и с четвърто гражданство! (Снимки)

Властите обаче осуетяват аферата и дори започват разследване. Имало е и задържани корумпирани чиновници. Документите на Брендо пък са обявени за невалидни.

Вижте още:
Щерката на Брендо не се яви на делото срещу неяЩерката на Брендо Александра Банева не се яви на заседание по делото, водено срещу нея, майка й Мони…Nov 20 2021skafeto.com

Мистерия: Брендо не е подавал заявление за украинско гражданствоМистерията около украинското гражданство на Евелин Банев-Брендо се задълбочава. След запитване от ст…Oct 15 2021skafeto.com