Британски депутат от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън беше намушкан няколко пъти в църква от мъж, който влязъл на среща с избиратели от избирателния му район. Това уточни очевидец от мястото събитието пред „Ройтерс“.

По-късно той е починал от раните си.

„Той беше лекуван от спешните служби, но за съжаление почина“, посочиха от полицията.

25-годишен мъж е бил бързо арестуван.

69-годишният Дейвид Eймс, който представлява Саутенд Уест в Есекс, Източна Англия, беше намушкан около обяд на среща в методистката църква Белфеърс.

Полицията отбеляза, че мъж е бил арестуван след намушкването и не издирвали никого другиго във връзка с инцидента.

Канцеларията на Еймс потвърди, че е бил намушкан, но не даде повече подробности.

„Той беше намушкан няколко пъти“, каза Джон Ламб, местен съветник, присъствал по време на инцидента, като допълни: „Не сме сигурни колко сериозно е това, но не изглежда добре.“

Кадри от хеликоптер на телевизия Sky News показаха въоръжена полиция пред църквата, както и редица линейки. Църквата отказа коментар.

„Ужасяващи и дълбоко шокиращи новини. Мислим за Дейвид, неговото семейство и неговия персонал“, коментира лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър.

Еймс беше избран за първи път в парламента да представлява Басилдон през 1983 г., а след това се кандидатира за избори в Сауденд Уест през 1997 г. На сайта му се казва, че той е провеждал срещи с местни избиратели в първия и третия петък на месеца.

В него са изброени основните му интереси като „въпроси, свързани с хуманното отношение към животните и в подкрепа на живота“.

Той е женен и има пет деца.

Наръгването на срещата на Еймс с избирателите повтаря случая от 2010 г., когато лейбъристкият депутат Стивън Тимс оцеля след намушкване в офиса на своя избирателен район, и фаталната стрелба през 2016 г. срещу лейбъристката Джо Кокс само дни преди референдума за Брекзит.

„Атакуването на наши избрани представители е атака срещу самата демокрация“, написа съпругът на Кокс Брендън в „Туитър“, като допълни: „Няма извинение, няма оправдание. Това е толкова долно.“


loading...